Lägga nytt tak i Stockholm

2019-03-06 11:19:46
När man ska lägga nytt tak finns det vissa saker man bör tänka på. Vi har skrivit ner några.

När det är dags att lägga nytt tak vill man självklart att resultatet ska bli så bra som möjligt. När man byter tak vill man helt enkelt göra saker i rätt ordning. Så när du sätter igång är det viktigt att takpappen är i bra skick och att den ligger närmast taket. Om den inte är i bra skick eller har några skador är det bättre att byta ut den annars kan man bland annat få fuktproblem. Utöver takpappen är det viktigt att läkten fästes på rätt sätt.

 

Mer om takläggning i Stockholm.

 

När det är dags för dig att lägga takpannorna behöver takpannorna haka i varandra på ett stadigt sätt, annars blir det inte bra. Det finns en särskild metod att använda när man lägger takpannor. För att det ska bli en smidig takläggning läggs takpannorna från höger till vänster på taket.

 

Om man inte vill lägga om sitt tak själv finns det många firmor som hjälper till med just det. Fördelarna med ett nytt tak är många, det ökar bland annat husets tålighet mot väder och vind samt att de kan öka värdet på huset när det läggs ut till försäljning. Självklart blir huset vackrare med ett nytt tak ån ett gammalt med så klart. Om du känner att du inte har kunskapen eller möjligheten att lägga om ditt tak är det lättare om du tar hjälp av en firma, för amn vill ju inte att något ska gå fel!