Varför måste man åtgärda mögelskador?

Syns inte, finns inte… eller, nja. Det där är ju knappast ett motto som man bör använda sig av då det handlar om mögelskador i en fastighet. Särskilt inte om man själv bor i huset för då finns det verkligen stor anledning till att ta hand om den här typen av skador innan man själv skadas av dem. Men det finns en lurig sak med mögelskadorna och det är att man inte alltid upptäcker dem utan att aktiv leta och det kan vara bra att tänka på då man bor i en äldre fastighet eller kanske i ett hus som har partier som är särskilt utsatta för fukt. Man kan ta hjälp om man t.ex. vill sanera mögelskador i Stockholm

Är det en mögelskada?

Det är klart att man kan ha mögel i källaren eller kanske i väggar utan att vara medveten om detta. Det är ju inte alla som är känsliga mot mögel, men om det är så att man upptäcker att ett barn inte sover gott om natten, får problem med allergier och astma, och att andra som bor i huset också mår lite sämre så kan det vara läge att se lite närmre på hur väggar och golv egentligen mår. Det är inte så svårt att konstatera om man har mögelskada i huset eller inte. Då man får professionell hjälp så kan man snabbt ta reda på om det är så att man behöver sanera.

Ett friskt hus

Något som är viktigt att tänka på är att mögel sprider sig. Även om man kanske bara har en mindre skada i källaren så ska man inte ignorera detta. Den här skadan kan sakta krypa vidare i huset och ju större mögelskada man har, desto mer arbete blir det. Ett friskt hus handlar ju inte bara om att man själv vill må bra utan också om att ha en bostad som inte kommer att kräva en total rivning. Det är ju betydligt lättare att riva ut en del av en vägg eller att byta ut en del av ett golv än att få byta ut allt för att trä och andra material har blivit totalskadade av mögelsporer som har fått härja fritt.

Har man en misstanke om mögelskada så är det klokt att kontakta mögelsanerare som kan ta reda på om det finns mögel och vad man kan göra. Bor man i en större fastighet med flera lägenheter så är det förstås också viktigt att ta kontakt med grannar för att diskutera vad man kan göra gemensamt för att se till att hela fastigheten förblir i gott skick för allas bästa.